CMAS* apparatdykkerkurs

På et CMAS en-stjernes grunnkurs får du opplæring i apparatdykkingens teori og praksis.Teoridelen er på ca. 16 timer og omfatter bl.a. fysikk, medisin, utstyrslære og planlegging av dykkingen.

Under den praktiske delen lærer du å dykke med trykkluftapparat hvor trening starter i bassenget. Den praktiske delen avsluttes med minimum 6 dykk med fullt dykkerutstyr i åpen sjø.

Kurset avsluttes med en teoriprøve og en del praktiske prøver. Hele kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold.

Utdanningen du får er tilpasset dykking i norske farvann og oppfyller de spesielle kravene som stilles til grunnkurs av norske myndigheter. Når du har bestått kurset vil du få det internasjonale CMAS* beviset som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.

Før, under eller etter grunnkurs er du hjertelig velkommen til å bli medlem i en klubb i Norges Dykkeforbund. Som medlem i en NDF klubb er du i et miljø hvor du kan videreutvikle deg på en rekke områder. Mange klubber samarbeider med sjøfartsmuseene om arkeologisk utgravninger av forliste skip. Det drives trim- og konkurranse- virksomhet (UV-foto, UV-jakt og UV-rugby). Det arrangeres klubbmøter, klubbturer, dykkertreff og samlinger som er med på å bidra til å styrke samholdet i nærmiljøet og klubben.

 

CMAS** apparatdykkerkurs

Dykking er en fascinerende sport og samtidig som du utforsker verden under sjøoverflaten vil du oppdage at det er mye du kan tenke deg å lære mer om.

Etter en stund som sportsdykker ønsker du kanskje også å ta ansvar for dykketurer i klubben.

På dette videregående kurset får du anledning til å utvikle dine kunnskaper. Kurset retter seg særlig inn på å øke sikkerheten ved å vektlegge forebygging og korrekt handling ved ulykker. De fleste synes at dette kurset er både spennende og givende.

Utdanningen inneholder:
· Søks- og søksmetoder
· Redning av meddykkere
· Dykking ned til 30 meter

Kurset består av ca. 14 timer teori og 4 sjødykk.

For å begynne på dette kurset må du være minimum 15 år og ha minst 20 dykk etter bestått CMAS* grunnkurs. Du kan også begynne på dette kurset dersom du har et dykkesertifikat fra et annet utdanningssystem.

Kvalifikasjoner etter bestått kurs:
· Dykking ned til 30 meter
· Opptak på CMAS*** apparatdykkerkurs
· Opptak på Trener 1 del 1 og 2 som gir deg rett til status som fridykkerinstruktør

 

CMAS*** apparatdykkerkurs

Dette kurset gir den høyeste utdannelsen innen vanlig sportsdykking. Utdanning fokuserer på dykkeledelse, avanserte dykkemetoder, og kvalifiserer for dykking ned til 40 meter. Kurset bygger videre på det du har lært på tidligere apparatdykkerkurs.

For å begynne på dette kurset kreves det lang erfaring som sportsdykker. Du må være minimum 16 år og ha minimum 40 dykk etter bestått CMAS** sertifikat. Du kan også begynne på dette kurset dersom du har et dykkersertifikat fra et annet utdanningssystem (f.eks. PADI Rescue).

Teoridelen består av ca. 30 timer med følgende innhold:
· Dykkefysikk
· Fysiologi og anatomi for dykkere
· Dykkemedisin
· Dykketabeller
· Dykkeledelse
· Utstyr
· Jus

Fridykkerkurs

Ved fridykking bruker du bare maske, snorkel og svømmeføtter. Da kan du ligge i overflata, puste gjennom snorkelen, se klart i vannet og bevege deg lett og raskt ved hjelp av svømmeføttene. Du kan også benytte våtdrakt, blybelte og vest. For å utnytte de mulighetene fridykking gir, få kunnskap om hvordan kroppen fungerer i og påvirkes av vannet, utvikle svømmeferdigheter, vannfølelse, fridykkerteknikk og trygghet i vann, bør du gjennomføre et fridykkerkurs. På kurset lærer du også litt om forskjellig type utstyr som egner seg til fridykking.

CMAS - fridykkersertifikatene har tre ferdighetsnivåer. Etter at du er ferdig med bassengøvelsene, får du prøve deg i havet. For å begynne med denne aktiviteten må en være minimum 7 år.

Instruktørkurs

Spesialkurs: f. eks. Nitrox, disse kursene kjøres i samarbeid med de lokale dykkeklubbene.

 eks. Larvik dykkeklubb / Grenland dykkeklubb / Kragerø dykkeklubb / Sarsborg dykkeklubb.

 

Ta kontakt for mer informasjon om disse kursene.

 

Lurer du på hva dykking er og hva som skal til se: NDF.no

 

Tilbake til hovedsiden